650 elever ställde ut på konsthall

AktuellltHallå där, Karolin Wagner, slöjdlärare!

av Marianne Nordenlöw
31 jan 2019
Foto: privat

I december ställde 650 elever ut slöjd på Landskrona konsthall. Hur gick det till?

– Vi 20 slöjdlärare i Landskrona kommun har länge velat samarbeta om ett stort projekt. För två år sedan kom tillfället att ansöka om Skapande skola-medel. I ansökan tryckte jag på att kommunen är mångkulturell och att vi behöver ha likvärdighet i utbildningen på våra tio kommunala skolor.

Vilken är den gemensamma nämnaren?

– Den har varit att arbeta med att tolka det estetiska och kulturella uttrycket, en förmåga som många slöjdlärare tycker är svår. Projektet skulle därmed bli kompetensutvecklande.

– Det viktiga var att vi fick ett gemensamt mål att jobba mot, att eleverna fick mötas via slöjden och att de fick visa upp den i det offentliga rummet.

Hur länge har ni arbetat med projektet?

– Under ett och ett halvt år. Alla våra nätverksträffar och studiedagar har gått åt till det. Men det har varit väldigt roligt, framför allt att få se elevernas ansikten när de kommer in på konsthallen och ser hur stort det är – det är fantastiskt! Alla timmar vi lagt ned, det är värt varenda minut!