Årets värdegrundare vågar ta risker

AktuelltHallå där, och grattis, Hanna Ankarberg Lagergren!

av Maria Lannvik Duregård
31 jan 2019
Hanna Ankarberg Lagergren är 7–9- lärare i svenska och franska på Albäcksskolan i Hultsfred.

Du fick pris som Årets värdegrundare på Lärargalan. Varför, tror du?

– Tack! Jag tror att eleverna uppskattar att jag bjuder på mig själv och spontant tar upp saker till diskussion som intresserar eller bekymrar dem. Jag vågar ta upp svåra saker, jag har jobbat så länge så jag inte längre är rädd för att misslyckas.

En elev skrev i nomineringen ”herregud vad jag älskar svenskalektionerna!” Hur jobbar du?

– Det är högt i tak, jag vill att de ska känna sig trygga. Jag kan ta några danssteg, sjunga en sång, det ska finnas humor och glädje. Men jag är också strukturerad, vi kommer alltid tillbaka till arbetsron.

– Jag tror att jag har en ganska god förmåga att känna in hur eleverna mår. De har så mycket inom sig, det är viktigt att prata om det som verkligen berör dem. Det handlar ju om värdegrunden, förståelse för andra, alla människors lika värde och så.