Bakar med 1 600 andra skolor

AktuelltHallå där, Sari Bravenius, lärare i hem- och konsumentkunskap på Vindelälvsskolan i Sorsele.

av Maria Ramnehill
14 dec 2018
Chokladbollar.
Foto: Pixabay

Dina elever deltog i den svenska premiäromgången av Baka för en god sak, ett stort evenemang i Danmark där 1 600 skolor och förskolor bakar och säljer till förmån för Bris, Barnens rätt i samhället. Hur gick det till?

– Jag hade förberett mördeg och smet till choklad­bollar och så satte jag ihop ett långbord där eleverna kunde baka, paketera och prissätta. Eftersom det var kort om tid i år fick jag inte in det i lektionsplaneringen, eleverna kom hit på sina lunchraster. De hade jätteroligt. Vi passade på att prata om Bris och barns rättigheter.

Hur skötte ni försäljningen?

– På fredagskvällen stod vi utanför mataffären, det är en tid då alla i Sorsele är där. Eleverna hade verkligen tagit till sig budskapet och berättade för alla om Bris och vad pengarna gick till. Det var väldigt lyckat. På drygt en timme hade vi sålt allt och tjänat närmare 500 kronor till Bris.

Sari Bravenius.
Foto: privat

Runt 200 skolor och förskolor deltog i den svenska premiäromgången. Är ni med även nästa år?

– Det räknar jag med. Det är mycket som konkurrerar, men jag tänker lägga in det i vårt ordinarie kalendarium.