Läs senare

Delade erfarenheter ger kraft

av Helena Reistad
20 Dec 2016
20 Dec 2016

Vilket år vi har haft! Dramatiska händelser i världen, fruktans- värda och häpnadsväckande. Krig och terrordåd hamnar i en klass för sig. Men vi kan också se tillbaka på ett presidentval och en kampanj i USA som ingen vuxen i det här landet kommer att glömma i första taget. Brexit är en annan händelse som skakade om oss.

Allt det här går inte att lämna utanför klassrummet – och det är knappast heller önskvärt. Men ibland är det svårt att veta hur man ska ta itu med de stora och svåra samhällsfrågorna. Många lärare är rädda för att trampa fel, särskilt om det finns elever i klassrummet med egna erfarenheter av krig, flykt och övergrepp. Därför är jag verkligen tacksam över de lärare och forskare som delar med sig av sina erfarenheter i detta nummer av Alfa.

Det blir extra tydligt hur värdefullt det är med ett sådant utbyte, när det gäller riktigt allvarliga och omvälvande frågor. Men egentligen är det alltid fantastiskt, tycker jag, att få ta del av kloka, kreativa och skickliga lärares arbete – för mig är just erfarenhetsutbytet och inspirationen som man får från andra en av tidningen Alfas verkliga styrkor. Med andra ord: Det bästa vi gör, blir möjligt tack vare alla som ställer upp och delar med sig. Så tack till er alla! Och ni som har spännande arbetssätt, projekt eller idéer, tveka inte att höra av er till oss på redaktionen.

Med det vill vi önska gott terminsslut – väl mött igen den 31 januari!

ur Lärarförbundets Magasin