Läs senare

Fira jullovet utomhus

Tips & trixGå ut! Här är några aktiviteter som går att göra på jullovsfritids:

av Annika Dzedina
07 dec 2017
07 dec 2017
Ut och njut! Foto: Pixabay

Bingo

Spela skogsbingo – välj bilder och saker att leta efter i omgivningen. Sedan får alla till exempel en kvart på sig att samla kottar, stenar och allt annat som finns avbildat på bingobrickan.

Fotboll

Spela fotboll i djup snö.

Kana

Åk vattenrutschkana på blött gräs! Som pulka kan man använda en sopsäck.

Intervjua

Gör en naturintervju. Eleverna arbetar i par och varje par väljer ut något i naturen som de vill intervjua; en myra eller träd exempelvis. Den ena i paret ställer frågor och den andra svarar. Frågorna kan vara: Hur gammal är du? Hur känns det att leva här? Vad har hänt i ditt liv? Vilket är ditt gladaste minne? Vilket är ditt mest sorgsna minne? Vem besöker dig? Vad ger du åt andra?

Sedan spelar eleverna upp intervjuerna för varandra och de andra gissar vem/vad som är intervjuad.

Baka kolbullar

Gå ut och lär eleverna använda stormkök. Baka exempelvis kolbullar – till fyra stycken behövs: 400 gram rimmat fläsk eller bacon, 1 liter vatten, 5 ¼ dl vetemjöl, 1 ¾ dl kornmjöl, salt och smör till stekning. Rör vatten och mjöl till en jämn smet, tärna fläsket i 5–6 mm stora tärningar och stek en fjärdedel av dem knapriga. Salta efter smak. Häll sedan på en fjärdedel av smeten över fläsket och stek någon minut på varje sida.

Tipsen kommer från:

Hillevi Wahls Vardagspuls, Friluftsfrämjandet och Skogen i skolan.

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com