Hallå där Peter Svensson!

av Sebastian G Danielsson
26 Sep 2018
Peter Svensson är trum- och slagverkslärare på Karlshamn musikskola.

Du fick en ­annorlunda 50-årspresent av en tidigare elev?

– Ja, verkligen! Jag hade öppet hus på musikskolan i Karlshamn när det kom ett pling på mobilen. Det var min tidigare elev, producenten Johan ”Shellback” Schuster, som skickade en videohälsning. I den spelar han ett trumsolo som jag lärde honom när han var tonåring, säger grattis till gubben och beklagar att han inte kan komma. Som plåster på såret skänker han 250 000 kronor till musikskolan till min ära. Jag fick bestämma över 50 procent av pengarna och Johan föreslog att jag skulle köpa in lite coola trummor och slagverk eller varför inte en maracas.

Hur kändes det?

– Jag måste säga att jag både blev knäsvag och fick ståpäls. Den här gesten visar att han fortfarande har fötterna på jorden. Jag är jätteglad över att hans talang förvaltas på rätt sätt.

Vad ska pengarna gå till?

– Jag har länge äskat för att köpa in timpani, stora kopparkittlar som ibland också kallas orkesterpukor. Så jag beställde fyra sådana och en maracas. Den har jag tänkt hänga upp på väggen och skriva ”skänkt av Johan Schuster”.