Läs senare

Hållbart om dans

Mitt boktipsDanspedagogen Gia Schager återkommer ständigt till en hållbar bok om de första ­stegen för att lära ut kreativ dans, användbar för alla lärare.

av Marianne Nordenlöw
26 okt 2018
26 okt 2018
Gia Schager, danspedagog, Kulturskolan Gotland.

Vilken bok vill du tipsa om?

– Jag vill tipsa om First Steps in Teaching Creative Dance to Children av Mary Joyce. Det är en bok som räcker länge. Den är skriven redan 1973 men är fortfarande gångbar, i allra högsta grad! Jag har haft den i cirka 20 år och använder den verkligen. Jag tror inte att den hängde ihop med någon kurslitteratur, men jag hörde talas om och letade upp den.

Vad innehåller boken?

– Utgångspunkten är dans som rörelse­språk, vilket är grunden till all modern dans. Boken är grundligt upplagd med mycket detaljerade lektionsplaneringar och har fina, inspirerande foton. Den är användbar för alla åldrar och på alla nivåer, både barn och vuxna, amatörer och proffs. Jag har använt den även på inspirationsdagar för lärare.

– Boken vänder sig också till den som inte är specialiserad inom dans och går att använda i ett vanligt klassrum, idrottshall eller på en skolgård. Det finns också tips på enkelt ackompanjemang.

Går den fortfarande att få tag på?

– Ja, jag tycker att jag har sett den på olika boksajter. Boken har kommit i flera upplagor och författaren har även skrivit andra böcker om dans.

First Steps in Teaching Creative Dance to Children

Mary Joyce

Mayfield Publishing Co, USA

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com