Läs senare

Handelselever prioriterar skönlitteratur

03 dec 2019
Foto: Juliana Wiklund

När litteraturkursen Literary agenda drog i gång på Handelshögskolan i Stockholm förra året fanns det 60 platser. I år har över 300 elever anmält sig till kursen, som är frivillig och inte ger några poäng. Näringslivets framtida ledare kommer att behöva empati, kulturell kompetens och förmåga att reflektera, enligt Lars Strannegård, professor på Handels. Eleverna får delta i bokcirklar, författarsamtal och föreläsningar.

Läslistan för näringslivets framtida chefer, som ingår i kursen:
Den underjordiska järnvägen, Colson Whitehead.
Den vita boken,
Han Kang.
Maskiner som jag,
Ian McEwan.
Min mors självbiografi, Jamaica Kincaid.
Jag ringer mina bröder, Jonas Hassen Khemiri.
Den vita staden,
Karolina Ramqvist.
Allt jag fått lära mig,
Tara Westover.

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com