Läs senare

Hej då och på återseende!

av Helena Ingvarsdotter
18 maj 2018
18 maj 2018
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör.

Reklam, partsinlagor eller propaganda som ser ut som journalistik. Falska webbplatser, manipulerade bilder. Det är väldigt lätt att bli lurad. Och den snabba digitala spridningen gör det svårt att hålla huvudet kallt och vara kritisk till det vi läser och ser: Var kommer materialet ifrån och vilket är syftet? Men det är den världen vi måste navigera i nu.

Källkritik går att jobba med på ett lustfyllt sätt i fritidshemmet, för att ge eleverna beredskap och redskap, hur kan du läsa om här.

Det här är inte bara sista utgåvan av Fritidspedagogik för terminen utan faktiskt för alltid. Men bli inte orolig, vi kommer tillbaka i september, fast i en helt ny förpackning. Då landar Tidningen Grundskolan i din brevlåda.

Där får du precis som i Fritidspedagogik läsa om kollegor som kommit på smarta sätt att jobba. Du blir uppdaterad om den senaste forskningen och om intressanta fackböcker. Du får tips som blir till nytta i vardagen och på jobbet. Du blir förhoppningsvis både utmanad och road. Du får läsa om det som är svårt och det som ger glädje – lära nytt, bli peppad och inspirerad.

Kanske har just du eller din kollega ett ­fiffigt arbetssätt att berätta om, som andra kan få inspiration ifrån? Eller har du önskemål om vad vi ska skriva om? Hör av dig till oss på grundskolan@lararforbundet.se så blir vi glada!

ur Lärarförbundets Magasin