Läs senare

Hej då och på återseende!

av Helena Ingvarsdotter
02 maj 2018
02 maj 2018
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Till exempel när det gäller det estetiska ämnets återinförande i gymnasiet. Äntligen fanns ett regeringsförslag och mycket pekade mot att det skulle gå igenom, men det är som bekant inte över förrän det är över.

Precis innan den här tidningen gick till tryck meddelade alliansen och SD att de röstar ner förslaget. Anledningen är att gymnasiearbetet ska prioriteras. Det är också viktigt men jag skulle önska att politikerna tar till sig forskningen om hur stor roll de estetiska ämnena spelar. Att inte göra det vore korkat och sorgligt om ni frågar mig.

Det här är inte bara den sista utgåvan av Uttryck för terminen utan faktiskt för alltid. Men bli inte orolig, vi kommer tillbaka i september. Dock i en helt ny förpackning. Då får du Tidningen Grundskolan.

Precis som i Uttryck får du läsa om lärare som kommit på extra smarta sätt att jobba, med bedömning, digitalisering, relationer till elever, undervisning på vetenskaplig grund och and­ra aktuella frågor. Du blir uppdaterad om ny forskning och om intressanta fackböcker. Du får lektionstips som blir till nytta och glädje i jobbet. Du blir förhoppningsvis utmanad och road. Du får läsa både om det som är svårt och det som ger glädje – lära dig nytt och blir peppad och inspirerad.

Kanske har just du ett fiffigt arbetssätt att berätta om, som andra kan få inspiration ifrån? Eller en kollega att tipsa om? Hör av dig på grundskolan@lararforbundet.se så blir vi glada!

ur Lärarförbundets Magasin