Läs senare

Hur ser det ut där du jobbar?

Enkät Hur ser ditt drömfritids ut?

12 dec 2015

Foto: Privat
Beatrize Johansson, Nacka:

– Jag tror att samarbetet med de lärare man har i sitt arbetslag är väldigt viktigt för hur verksamheten bedrivs. Mycket handlar om att hitta utrymmen för lek. Små rum i rummen, som en soffa eller ett bord i ett hörn. Jag tycker också att man ska utnyttja det bästa rummet så ofta det går: uterummet. Skogen och skolgården, eller parker i närheten. Jag jobbar på Älta skola i Nacka och där finns fritids i en utbyggnad till huvudbyggnaden. Vi har tre klassrum på rad. I slutet av byggnaden finns en ateljé, kök och ett rum för bygglek. Vi har också tillgång till en idrottssal, dans- och rörelselokal samt en stor skolgård med berg och skog, planer för bollsporter samt gungor och klätterställningar. Allt pyssel- och skapandematerial har vi i ateljén. Om jag får önska, önskar jag stora skolgårdar och att det fanns ett eget rum till fritids, där saker skulle kunna ligga framme.Foto: Privat
Kristian Sörbring, Kalix:

– Jag jobbar överallt i Kalix kommun och ibland i Haparanda, så jag ser en del skolor. Det vanligaste är ju att fritids ligger i skolans lokaler, men jag tycker att det är bättre när det ligger en bit ifrån, i ett eget hus. Jag tycker att fritids ska vara något annat än skolan. Där jag jobbar oftast är det bra förutsättningar, med många rum och kök. Mitt drömfritids är som ett hem, med kök, snickarbod, växthus och varför inte en skolträdgård där vi odlar tillsammans med eleverna.Foto: Privat
Tommie Eriksson, Göteborg:

– Vi ska bygga nytt skolhus och jag befarar tyvärr att det blir sämre än det är nu. Min erfarenhet säger att det händer mycket från det man ser ritningen tills man ser resultatet. Jag önskar att lokalerna skulle kunna varieras mycket mer – ibland behöver man mycket golvyta, ibland vill man ha sittplatser och bord. Jag hoppas att det blir så nu.

Jessica Larsson, Norrköping:

– Vi har fritids i förskoleklassens rum och jag skulle vilja ha många fler rum med olika material i varje, som byggrum, dockrum, ritrum med mera. Men vi är en liten skola. Mitt tips är att använda uterummet så mycket som möjligt, skogen är bra, ute över huvud taget är bra.

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com