Läs senare

”Jag ville inte leva”

På tal omNathalie Danielsson, 18, har valt bort gymnasiet. Hon hade inte överlevt annars. I dag livnär hon sig på sociala medier med drygt 2,8 miljoner följare. Nu kommer boken om hennes liv.

16 okt 2019
Foto: Aline Lessner/Bokfabriken

Vad handlar din bok Nattid om?

– Jag försökte begå självmord redan i 10-årsåldern på grund av mobbning och boken skildrar min resa från att vara mobbad tjej till att ha lyckats förverkliga min dröm. I tonåren började jag bli känd på sociala medier och situationen blev ännu värre. När jag var 15 år orkade jag inte hålla det hemligt längre och berättade för mina föräldrar. Sedan beslöt jag mig för att inte gå gymnasiet.

Du har blivit en gigant på sociala medier. Vad är det du gör?

– Jag började med att göra videor och blogga om hur jag mådde. Sedan testade jag att använda Musical.ly  (i dag Tiktok) där man dansar och mimar till musik och fick snart 100 000 följare. Nu har jag drygt 2,8 miljoner, om man inkluderar Instagram och Youtube.

Åter till boken … Den riktar sig även till lärare?

– Ja, jag vill ge dem en liten inblick i hur det kan vara att bli mobbad. Jag tycker att lärare borde vara mer delaktiga på rasten och prata mer om mobbning på kvartsamtalen. Vi måste få barn att förstå att kommentarer kan uppfattas på väldigt olika sätt. Elaka ord kan döda.

Du försörjer dig till stor del på annonsering. Hur mycket tjänar du?

– Jag kan tjäna allt mellan 2 000 till 50 000 kronor per annons. Oftast handlar det om samarbeten med klädmärken.

Du hoppade av skolan. Finns det en risk att du kommer att ångra dig?

– Nej, jag hade inte överlevt annars. Visst är det surt att missa studenten, men jag har fått göra en massa andra roliga grejer. Fast om det jag gör nu skulle skita sig så är mitt drömyrke att jobba i affär eller att bli stylist.

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com