Läs senare

Journalistik till din tjänst

För att det ska vara roligt på jobbet krävs en påfyllning av idéer, tankar och kunskaper, skriver Helena Ingvarsdotter. Där vill vi vara med och bidra.

av Helena Ingvarsdotter
11 dec 2018
11 dec 2018
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör & ansvarig utgivare.

Vad behöver du för att ha det bra på jobbet? Jag tänker att det krävs vettiga villkor: schyst lön, tydligt och renodlat uppdrag, rimlig storlek på grupperna, tid att planera, kollegor som bryr sig och en bra chef.

Men det räcker inte för en god arbetsmiljö. För att det ska vara kul behövs också påfyllning av idéer, tankar och kunskaper. Det blir roligare när vi ständigt skruvar och vill göra bättre. Fast det kan också kännas svårhanterligt. Var ska en börja för att säkerställa att undervisningen utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet?

Att jobba med kvalitetsutveckling och ta del av nya rön kanske halkar ner på priolistan i vardagens stress med fullspäckat schema. Det är där Tidningen Grundskolan och vår journalistik kommer in och erbjuder en genväg. Redaktionens reportrar nosar upp nyheter, hittar goda exempel men ställer också kritiska frågor, eftersom allt som glimmar inte är guld.

Vi rapporterar om den senaste didaktiska forskningen och intressanta fackböcker, vi tipsar om digitala verktyg och skriver om lärare som kommit på fiffiga sätt att arbeta.

Tidningen Grundskolan finns i fem varianter, där en hel del material är specialanpassat för olika läsargrupper. De fem inriktningarna är: lärare i svenska, SO-ämnen och språk, lärare i matematik, teknik och naturvetenskap, lärare i fritidshem, lärare i skapande ämnen. Den femte vänder sig till hela grundskolan från förskoleklassen till nian.

Vill du hellre läsa en annan edition än den som du får nu? Du kan själv byta, gå in på lararforbundet.se/tidningar på Lärarförbundets webb och klicka dig vidare.

Och du, glöm inte att tipsa oss! Kanske är det just din verksamhet vi borde skriva om? Mejla oss på grundskolan@lararforbundet.se eller sök upp oss i sociala medier.

ur Lärarförbundets Magasin