Läs senare

Maxa höstlovet med fortbildning

FORTBILDNINGUndervisningsfri vecka betyder tid för fortbildning. Uttryck listar evenemangen under höstlovet för dig som är lärare i estetiska ämnen hösten 2017. [UPPDATERAD]

av Sebastian G Danielsson
21 sep 2017
21 sep 2017
Tomt i salen? Passa på att fortbilda dig under höstlovet.

Här nedan listar vi de evenemang under höstlovet 2017 som har kommit redaktionen till känna, både de som är gratis och de som kostar. Välkomna att tipsa om fler i kommentarsfältet:

  • Ämnets dag, Göteborgs universitet. Ämnesinstitutionerna ”Bild”, ”Slöjd” och ”Musik, Teater och Dans” erbjuder föreläsningar kring ämnet, aktuell forskning och ämnesdidaktiska diskussioner. För ämneslärare i gymnasieskolan och på högstadiet. 31 oktober 2017. Kostnadsfritt, men kräver anmälan senast 20 oktober.
  • Uppdrag digitalisering – Mission Impossible! Två kunskapsdagar om digitalisering i bild- och slöjdämnet. Konstfack, Stockholm 31 oktober 2017 – 1 november 2017. Kunskapsdagarna är avgiftsfria och ingen föranmälan behövs.
  • Konferensen Dramaforskning i Sverige, Stockholms universitet. Aktiva dramaforskare presenterar aktuell, svensk dramaforskning för en bredare publik den 3 november 2017. Kostnadsfritt, anmälan senast 30 oktober.
  • Inspirationsdag för bildlärare i Örebro med tema Samtidskonst: leranimation i bildundervisningen. Örebro läns museum, 31 oktober 2017. Kostnadsfritt, men kräver anmälan senast 23 oktober. Först till kvarn!
  • Skolforum. Älvsjömässan, Stockholm. Bredare skolkonferens med vissa föreläsningar och workshops som är inriktade på de estetiska ämnena, bland annat Språkutvecklande arbetssätt i bildämnet med Kristina Rilbe och Återbruk – på fler sätt med Slöjd Stockholm. 30-31 oktober 2017. Anmälan och köp av biljett krävs.
  • Slöjd Stockholm. Heldagsworkshops för pedagoger, bland annat Skärp dig – Om vassa verktyg och framgång i slöjdsalen. 30 oktober – 1 november 2017 på olika platser i Stockholm. Anmälan krävs och biljett köps i förväg.
  • Fortbildningsdagar för slöjdlärare i Södermanland. Kurser i Nyköping, Eskilstuna, Flen och Gnesta genom Sörmlands museum. Bland annat om att Färga tyg och papper med växter och skrot och att Tälja med barn säkert och lekfullt. 30 oktober – 1 november 2017. Deltagande kostar (halva priset för lärare i länet) och anmälan görs senast 6 oktober.
  • Så funkar det! Fortbildningsdag för skolutveckling och digitalisering i Upplands Väsby, där slöjdläraren Eva Söderberg föreläser och håller workshop om att arbeta textilt ihop med andra, mer oväntade material. Även workshop med fokus på makerspace med IT-strategen Per Falk. 31 oktober 2017, anmälan kostar och går att göra antingen för heldag eller halvdag – anmäl dig senast den 23 oktober.
  • Fortbildningsdag på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Anita Collins, framstående musikpedagogikforskare från universitetet i Canberrra, Australien, föreläser om och diskuterar musikens betydelse för hjärnans utveckling. 30 oktober 2017. Deltagande kostar och anmälan görs senast den 23 oktober.
  • CRAFT:TEACH 2017 – fortbildningsdagar för slöjdlärare på Sunderby folkhögskola utanför Luleå. Under två dagar med workshops och föreläsningar kommer slöjdvärlden utanför slöjdsalen att belysas, utifrån frågeställningen ”Vilken plats kan samhället ges i slöjdundervisningen?”. Arrangeras 30-31 oktober 2017 av Sunderby folkhögskola och Länshemslöjdskonsulenterna på Region Norrbotten samt Nämnden för hemslöjdsfrågor. Det kostar att delta och anmälan görs senast 18 oktober.

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com