Min dag på jobbet …

Min dag på jobbetTülay Gürgün, skolbibliotekarie och IKT-pedagog på Hässelby villastads skola i norra Stockholm.

13 dec 2018

8.30

Öppnar biblioteket som ligger i skolans hjärta. Det är återlämning, nya lån och jag hjälper till att hitta rätt böcker. Några elever går tipspromenaden på biblioteket. Tre böcker kommer så småningom att lottas ut till vinnarna. De är mycket prat och diskussioner. Biblioteket sjuder av liv. Härligt!

Jag träffar så många härliga elever och grupper som kommer till mig och jobbar med olika projekt.

Två elever lyssnar på en bok och besvarar frågor.

9.30

Dags för ”gruppen som läser böcker med öronen”. Vi fortsätter med vår bok. Läser, lyssnar, diskuterar och besvarar frågor på datorn.

10.30

Några elever skapar egna serier som vi senare ska göra böcker av.

Skattjakt med en robotkatt – och samtidigt en programmeringsutmaning.

13.00

Elever från sexan har programmering. De har lärt sig grunderna i Scratch och nu skapar de egna spel. Vi är med i Code Week och använder IIS digitala lektioner. Genom det bidrar varje elev med 5 kronor till Unicef.

14.00

Eleverna lär sig grunderna i Scratch och kan skapa egna spel.

Programmering av vår robotkatt. I dag är det dags för skattjakt där roboten förflyttar sig. Eleverna drar var sitt kort med en programmeringsutmaning. Det är inte så lätt, men vi har jätteroligt.

15.00

Jag skriver ett nytt inlägg på bibliotekets blogg Bibblan i Hässelby villastads skola. Uppdaterar sidan om källkritik på min egen blogg inför lektionen som jag ska ha med niorna.

Bäst under dagen?

”Att jag träffar så många härliga elever och grupper som kommer till mig och jobbar med olika projekt. Det är härligt att se eleverna ta till sig de nya digitala kunskaperna. Jag är tacksam att jobba på en väl­organiserad och trevlig skola.”

Sämst under dagen?

”Datorer som inte fungerar och tiden  som inte räcker till. Det är tråkigt att jag inte når alla elever.”