Min dag på jobbet …

MIn dag på jobbetMark Siegbahn, 36, förstelärare i idrott och hälsa på Drottning­högsskolan i Helsingborg.

27 Sep 2018

8.20 Vad vore en dag utan spännande samtal? Jag träffar Krister Stjernqvist, förstelärare i idrott och hälsa, medprojektledaren Lina Mårtensson och specialpedagogen Ann-Marie Ståhl för ett möte. Mötet handlar om hur vi kan utveckla vårt hälsoprojekt Hjärna-Puls-Glädje.

9.15 Fyrorna har idrott och hälsa. I dag kör vi scoutbrännboll som är en pulshöjande strategisk lek där alla blir delaktiga.

9.53 När tillfället ges passar jag på att smyga ut till hälso­pedagogerna Weronika ”Wonkan” Svensson och Ann-Sofie ”Anzooo” Derwik. De ansvarar för pulsglädje, en pulshöjande aktivitet som vi har i stället för rast. Den här veckan står dans på schemat och under dagen har de hunnit träffa runt 380 elever som går på skolan.

12.10 Har ni sett våra flexibla klassrum? Hjärna-Puls-Glädje lockar studiebesökare från olika delar av landet och femmans flexibla klassrum vann precis tävlingen Sveriges piggaste klassrum. Våra studiebesökare är ofta nyfikna på våra cyklar och höj- och sänkbara bord och får givetvis testa dem.

Dagen börjar med ett möte om hälso­projektet.
Brännboll med fyrorna på förmiddagen.

14.15 Har Du skaffat dig ett elevcrew? Skoldagen är slut, men det hindrar inte att jag och eleverna smider planer tillsammans. Jag ser alltid till att ha ett elevcrew i min närhet. Det kan vara ett stort eller ett litet gäng. Den gemensamma nämnaren är att vi gör det där lilla extra för skolan. Tjejerna i bakgrunden var med och ordnade #drottninghögsskolans­dancebattle2018.

Bäst under dagen?

– Variationen av aktiviteter i min tjänst gör att jag alltid kan vara inspirerad och motiverad i det jag gör. Jag omger mig med människor som ger mig energi.

Sämst under dagen?

– Sämst? Det var en grymt bra dag. Jag lägger fokus på det som är bra och gör det ännu mer i sann Hjärna-Puls-Glädje-anda.