Läs senare

Välkommen till din nya tidning!

av Helena Ingvarsdotter
24 sep 2018
24 sep 2018
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör & ansvarig utgivare.

Varmt välkommen till en alldeles ny tidning! Som du kommer att se är det här första numret fullspäckat med nyttigheter och fördjupning.

Vi tar ett grepp om en viktig grund för lärandet i skolan: relationen mellan lärare och elever. Häng med Hovgårdsskolans femmor på historielajv. Läs om åttorna i Gärdesskolan som djupdyker i källkritiken på SO-lektionen. Träffa Mark Siegbahn, förstelärare i idrott och hälsa, som berättar om en dag på jobbet. Och möt de spännande profilerna Lena Andersson och Martin Schibbye.

I Tidningen Grundskolan kommer du att hitta artiklar om den senaste forskningen, aktuelltsidor med nyheter och notiser, reportage om lärare som delar med sig av fiffiga sätt att arbeta, insändare och krönika.

Missa inte ”Guiden”, som denna gång handlar om vad som är okej att kopiera. ”Uppkopplat” uppdaterar dig inom den digitala utvecklingen och under rubriken ”Dilemmat” kan du få kloka råd från experter om du har jobbrelaterade problem och funderingar. Du kan också få svar på fackliga frågor om lön, arbetstid, villkor och liknande. Skicka din fråga till oss på redaktionen, så ser vi till att du får svar.

Du får också recensioner och tips på nya fackböcker samt en spännande tävling.

Jag hoppas att du kommer att ha stor nytta av Tidningen Grundskolan i vardagen på jobbet och jag önskar att du hör av dig och berättar vad du vill läsa om framöver. Kanske borde vi komma och göra ett reportage just om dig och ditt sätt att arbeta? Mejla till grundskolan@lararforbundet.se vetja.

Trevlig läsning!

ur Lärarförbundets Magasin