Läs senare

Var finns svenska och SO-biennalen?

09 mar 2011

Jag var nyligen på en stor konferens om matematik och NO. Det var 1 600 lärare som hade avsatt en lördag för att mingla, gå på seminarier och workshops, titta på nya läromedel med mera. De fick allt från konkreta tips på vad man kan göra i klassrummet till teoretiska pass om nya läroplanen. Folkets hus i Stockholm sjöd av engagemang och lust. När jag frågade vad de hoppades få ut av dagen svarade många ”inspiration!”. ”Man behöver påfyllning”, svarade andra. ”Kreativa idéer för att göra min undervisning roligare” och ”jag vill lära mig mer om bedömning”, var andra svar.

Själv drogs jag med i den positiva vågen, och tänkte att det verkligen finns hopp om matematik- och NO-undervisningen i det här landet. Men jag tänkte också: Varför finns inte något liknande för Alfas läsare? Varför gör ingen en biennal eller biennette med teman som läs- och skriv­utveckling, det vidgade text­begreppet, källkritik, svenska och SO i kombination med sociala medier och ny teknik? Och så klart – bedömning.

Om vi ordnade en sådan tillställning – skulle du och dina kollegor komma då? Mejla mig och berätta vad du tycker om en sådan idé!

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com