Läs senare

Så har andra lärare lurat eleverna

April, aprilDen 1 april är det stor risk att bli lurad igen. Vill du själv få inspiration till aprilskämt?
Tidningen Grundskolan har samlat några skämt som lärare frikostigt delat med sig av till oss.

28 mar 2019

Bad rektorn mejla mig och fråga om mina elever kunde bilda ordet HEJ på marken på skolgården, eftersom en drönare skulle flyga över och ta kort på skolgården till hemsidan. Visade mejlet för klassen. Det blev en himla bra samarbetsövning när 22 stycken tioåringar skulle bilda bokstäver ovanifrån med sina kroppar liggande på skolgården.

/Frida Ekberg, mentor och skolbiblio­tekarie

Förra året hade jag tre åk 9-klasser. Men i början av vårterminen slogs de tre klasserna ihop till två (på grund av minskat elevantal och omorganisation). Den 1 april skickade vi i lärarlaget ett massutskick till alla elever att de två klasserna skulle slås ihop till en enda stor klass (49 elever!).

Meddelandet togs emot med stora protester och vi var kort därefter tvungna att dementera saken då ursinniga föräldrar började ringa rektorn …

/@MisterMag1ster, SO-lärare

Jag gjorde en film till mina elever, som start på ett naturtema, där jag ”åt” älgbajs. Eleverna satt som fågelholkar när de såg den. Jag formade ”älgbajs” av brun rulltårta. Såg väldigt verkligt ut på film. Den börjar med att jag visade olika bajs, för att sedan äta det ”nyttiga” älgbajset. Obetalbart!
T o m kollegorna undrade.

/Maria Pettersson, lärare och IKT-pedagog

Jag har gjort ”nationella prov” åt mina elever ett par gånger. Fixade egna blanketter och allt. En gång var det ett prov i brittiska kungahuset och en gång hade jag ett stavningstest med helt galna ord. Ja, jag är en elak människa, men jag älskar mina elever.

/Karin Nygårds, Stockholm

En elev var sen på morgonen, jag tog övriga in i ett annat klassrum och när eleven kom sa jag att klassen hade sovmorgon, roligt i ca 12 sek.

/Mikael Svantesson

Telefonsamtal från ”Folktandvården” på interntelefon. ”De” önskade få elevernas munnar fotograferade för att kunna specialdesigna tandborstar. Alla fotograferades med öppna gap med vidhängande linjal. Dessa foton skrevs ut och togs med hem samma dag.

/Ann-Gerd Nyberg

När jag gick i åk 3 (?) sa lärarna åt oss att gå till skolköket för att titta på gris­en som införskaffats för att äta våra kompostrester. Var rätt lyckat och initierade en diskussion om mat­svinn.

/Sara Berg, lärarstudent

Hemkunskapen blev inställd i min sexa. Jag lovade dem att det skulle ordna sig, för jag hade fått världens bästa idé! ”Jag hade redan pratat med matsalen och de skulle spara all disk (+100 kuvert) till dem, så de fick lära sig diska!” De blev inte glada men svalde betet …

/@LottenMD, speciallärare

Ställde fram ”gräddtårta” med frigolit som botten i lärarrummet. Det bästa var att ingen avslöjade något för nästa som tog av tårtan.

/Birgitta Öhman, Stockholm

Jag mejlade den 1 april ut till alla i min skola att jag skulle vara frånvarande på grund av tv-inslag för att berätta om min expertis i att undervisa i genrepedagogik. Jag fick många grattis till svar. Har för mig att rektor gick på det.

/Jörgen Krüsell, lärare och författare

All personal i skolan gick ihop och lurade eleverna att de var så dåliga i alla ämnen att de skulle gå i skolan varje lördag resten av terminen. Alla var med på det, från maten till vaktis.

/@lararesvardag

DELA MED DIG!

Har du egna lyckade – eller miss­lyckade – aprilskämt från fritidshem eller skola att dela med dig av? Gå in på tidningengrundskolan.se/aprilskamt och berätta.

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com