Ingår i temat
Identitet
Läs senare

Vilket instrument är du?

Svara på följande frågor och nå en djupare insikt i vem du egentligen är och framförallt vilket instrument du mest kan identifieras med!

11 maj 2011

 
Är du en person som ena stunden är mjuk och följsam, andra stunden gnällig och egensinnig?
A. Ja, det är jag i ett nötskal 3 p

B. Jo ibland, men jag har flera sätt att vara på också 2 p

C. Mjuk och följsam är jag men aldrig gnällig 1 p

D. Nä verkligen inte, jag är likadan hela tiden 0 p

Vad gör du när du blir arg?

A. Vrålar ut ilskan, oartikulerat och okontrollerat 3 p

B. Bankar och slår – hårt, men med viss kontroll 2 p

C. Bemästrar, styr om och fokuserar den aggressiva energin på något kreativt 1p

D. Jag blir aldrig arg 0 p

Hur visar du andra att du är glad?

A. Lägger mig på marken och gapskrattar högt och länge 3 p

B. Kvittrar i falsett 2 p

C. Ler stillsamt 1 p

D. Jag är aldrig glad 0 p

Hur är du att samtala med?

A. Jag babblar på och har synpunkter på allt alla säger, hela tiden 3 p

B. Jag är rätt mycket tyst men lägger till saker som jag tycker de andra missar i samtalet 2 p

C. Jag påpekar oftast för andra att det de just sagt var helt onödig information 1 p

D. Jag deltar aldrig i några samtal 0 p

Vilken mat gillar du mest?

A. Jag älskar all mat 3 p

B. Råbiff 2 p

C. Färsk semla med extra mycket, extra fluffig grädde 1 p

D. Fräsch ruccola med balsamvinaigrette och små smala strimlor av varmrökt lax 0 p

Om du skulle skaffa hund, vilken ras skulle du välja?

A. Rottweiler 3p

B. Afghan 2 p

C. Papillon 1 p

D. Jag skulle aldrig skaffa mig hund 0 p

Vad gör du helst på fritiden?

A. Åker offpist 3 p

B. Buggar 2 p

C. Slappar 1 p

D. Jag har ingen fritid 0 p

Vilken musikstil gillar du bäst

A. Glamrock 3 p

B. Symfonisk artonhundratalsmusik 2 p

C. Schlager 1 p

D. Jag hatar all musik 0 p

Vilken är din favoritbok?

A. I am Ozzy – Ozzy Osbornes memoarer 3 p

B. Kallocain 2 p

C. Underbar och älskad av alla 1 p

D. Jag läser aldrig. Det är meningslöst

Vad/vem tror du på?

A. Carl Bildt 3 p

B. Gud 2 p

C. Robert Lind i Kramfors 1 p

D. Jag tror inte på någon 0p
Tema Identitet
Se här vilket instrument du är:

25–30 p En stor, blänkande och dånande cymbal är du, redo att spräcka trumhinnorna på alla i din närhet. En faktisk fara för omgivningen. Men när du lyckas tygla dina lustar och hejda dina impulser och blott sparsamt låter omgivningen få ta del av det som är du – då är det dig vi alla längtar efter och väntar på!

15–25 p En riktig gura – en elgitarr. Det var väl det du helst ville jämföras med eller hur! Ruffig, tuff och med kaxig attityd känner du dig säker på att man kommer rätt långt med en tjusig yta. Men långt därinne … Just det! Där finner man din känsla för kvalitet och finstämdhet liksom din dolda längtan efter sentimentalitet och nostalgi.

5–15 p Tvärsäkert är du en tvärflöjt. Ur dig kommer för det mesta spröda toner som får omvärlden att lägga huvudet på sned och le lite drömskt. Men ibland fräser, spottar och väser det om ditt missnöje. Sällan hör man dig gapa och vråla och oftast för du en ganska undanskymd tillvaro men det är inget att sörja. Det är faktiskt något du trivs ganska bra med.

0–5 p Först ser det ut som om du mest hör hemma bland de tidiga syntversionerna. Trista apparater med få och okänsliga reglage och ett metalliskt ljud som ger en ensidig och klanglös tonbotten. Men skenet bedrar och vårt test avslöjar sanningen. Egentligen är du en flera meter lång, välklingande flygel, om inte en svartblänkande Steinway så alldeles säkert åtminstone en äkta svensk Malmsjöflygel i polerad mahogny.
 

Mer ur temat Identitet (13)

ur Lärarförbundets Magasin

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com